tfss | آب و فاضلاب
16395
rtl,page,page-id-16395,page-child,parent-pageid-16385,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

آب و فاضلاب

با توجه به بحران کم آبی در کشور و اهمیت موضوع جلوگیری از هدررفت آب، استفاده از تکنیک های به روز و کارآمد در یافتن نشتی های خطوط لولۀ زیرزمینی آب ضروری می باشد. در بسیاری از موارد و شرایط محیطی و فیزیکی، آشکارسازی نشتی ها با روش های معمولی همچون التراسونیک یا ژئوفن و … مقدور نیست. در این موارد نشت یابی با گازهای خنثی (ردیاب) یک انتخاب هوشمندانه و کاربردی خواهد بود.

این تکنیک در نشت یابی خطوط شبکۀ آب با فشار پایین، خطوط انتقال،  شبکۀ اصلی، خطوط با قطر بالا، شبکه های آب خنک کننده، آب آتش نشانی و … کاربرد داشته و کاملاً مستقل از جنس لوله، فشار و دبی سیال، عمق لولۀ زیرزمین و … می باشد.

ویژگی های هلیوم در روش گاز ردیاب :

NSF
  •  مکانیسم واکنش، تأثیرات محیطی و اثرات بهداشتی:

هلیوم دومین عنصر سبک جهان بعد از هیدروژن بوده که غلظت آن در اتمسفر حدود 5 ppm و در آب دریا بین 4 تا 7 ppm می باشد. این غلظت کم (به دلیل خنثی بودن گاز، تنها به حالت عنصر مستقل یافت می شود.) بیانگر این نکته خواهد بود که هلیوم با هیچ ذره ای واکنش نمی دهد.

 

 

 

  • هلیوم در چه صورت و با چه شرایطی با آب واکنش می دهد؟

عنصر هلیوم با آب و هیچ مادۀ دیگری واکنش نشان نمی دهد.

 

 

 

  •  حلالیت هلیوم   

این عنصر دارای کمترین میزان حلالیت در آب نسبت به سایر گازها می باشد. در واقع می توان گفت در فشار 1 بار و دمای 20 درجۀ سانتی گراد فقط در حد 1.5 میلی گرم بر لیتر هلیوم در آب حل می شود.

 

هلیوم با شمارۀ E939 به عنوان یک مادۀ افزودنی مواد غذایی استفاده شده و می تواند در آب به صورت مستقیم تزریق و به عنوان یک مادۀ ردیاب جهت پیدا کردن نشتی استفاده می شود.

 

 

  •  اثرات زیست محیطی هلیوم در آب:

هلیوم در آب در شرایط اتمسفریک حل نمی شود بنابراین به طور طبیعی تأثیرات سوء زیست محیطی ندارد.

 

 

  •  اثرات سلامتی هلیوم در آب:

هلیوم یک مادۀ معدنی نبوده و همچنین نقش آنچنانی در فرآیندهای فیزیکی ندارد.این گاز به هیچ عنوان سمی نبوده و تأثیری بر سلامتی ندارد ضمن اینکه میزان بسیار ناچیزی از آن در بدن انسان وجود دارد.

 

با توجه به 5 دلیل فوق، هلیوم یک آلودگی برای آب و محیط زیست محسوب نمی شود و نیاز به هیچ فرآیند تصفیه ای برای حذف آن از آب آشامیدنی نیست، لذا استفاده از هلیوم با گرید 99.999 در آب شرب دارای تأییدیۀ سازمان غذا و داروی آمریکا (USFDA (SEC. 184.1355 Helium   و دارای شرایط بلامانع استفاده مطابق انجمن استانداردهای ملی آمریکا NSF/ANSI Standard 60 می باشد و شرکت های معتبر دنیا از جمله Utility service group, suez, … در حال استفاده از این تکنیک جهت نشت یابی خطوط زیرزمینی آب شهری در نقاط مختلف دنیا می باشند.